Αναζήτηση - Search

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

ΚΑΛΩΣΗΡΘΕΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ!

Καλωσήρθες στον πλανήτη Γη! Είμαστε σίγουροι ότι θα σου αρέσει πολύ εδώ! Από εδώ οι γονείς σου, οι άνθρωποι που δημιούργησαν το σώμα σου και θα σε φροντίζουν μέχρι να μεγαλώσεις. Σ' αγαπούν ανιδιοτελώς, ίσως τα μόνα άτομα που θα σε αγαπήσουν έτσι στη ζωή σου, εκτός από τα δικά σου παιδιά, οπότε είναι αληθινή ευλογία που θα είναι τα πρώτα σου αφεντικά! 

Θα σου λένε διαρκώς τι να κάνεις και τι να μην κάνεις, αλλά το πιθανότερο είναι πως δε θα απαιτούν πολλά πράγματα από σένα. Αν είσαι ήσυχο και φρόνιμο παιδί, καλός μαθητής, τρως όλο σου το φαγητό και κοιμάσαι όταν σου λένε, σίγουρα θα τα πάτε περίφημα!

Οι γονείς σου θα είναι και οι πρώτες αυθεντίες σου, εκείνοι που θα ξέρουν τα πάντα καλύτερα από εσένα και θα σου μάθουν πώς γίνονται τα πράγματα εδώ, όπως το έμαθαν κι εκείνοι από τους δικούς τους γονείς. Εμπιστέψου τους! Γεννήθηκες στην καλύτερη χώρα από τους καλύτερους γονείς και ανήκεις στη μόνη αληθινή θρησκεία!

Πρόκειται να ζήσεις σε μια κοινωνία ανθρώπων. Δε θα το προσέξεις ποτέ ίσως, επειδή θα είναι δεδομένο, αλλά τα περισσότερα από αυτά που θα κάνεις εδώ είναι ήδη αποφασισμένα για σένα. Πρώτα πρώτα, θα φοιτήσεις στο σχολείο. Εκεί θα είσαι υποχρεωμένος να κάθεσαι για πολλές ώρες κάθε μέρα σε ένα θρανίο, μια εξαιρετικά αποτελεσματική άσκηση που θα σου μάθει να ελέγχεσαι και να υπομένεις - ικανότητες που θα σου φανούν πολύ χρήσιμες στη μετέπειτα ζωή σου. 

Ο συνεχής εξαναγκασμός που θα υπομείνεις στην προσχολική και σχολική σου ζωή θα σε εξημερώσει πλήρως και θα σου μάθει να κινείσαι χωρίς να δυσανασχετείς μέσα στα επιτρεπόμενα όρια. Θα εκτελείς τις υποχρεώσεις σου σαν να είναι δική σου βούληση και θα νιώθεις πραγματικά ότι ζεις μια καλή ζωή! Δε θα σε πειράζει να εργάζεσαι τη μισή μέρα για να μπορείς να πληρώνεις τη στέγη και το φαγητό σου, και την άλλη μισή για να διατηρείς καθαρή τη στέγη και να ασχολείσαι με το φαγητό. Εξάλλου, θα έχεις και κάποιο ελεύθερο χρόνο για να κάνεις ό,τι σου αρέσει - στο βαθμό που σου το επιτρέπουν τα οικονομικά σου.

Η κοινωνία γνωρίζει καλά ότι χαλιναγωγώντας κατ' αρχάς το σώμα σου, θα χαλιναγωγήσει σιγά σιγά και τη σκέψη σου. Και θα αποφασίζεις από μόνος σου να κάθεσαι στο θρανίο, και αργότερα να είσαι "καθώς πρέπει". Θα αποφασίζεις μόνος σου να υπομένεις την καταπίεση του κράτους και να θεωρείς αναγκαίο κακό όλα τα παράλογα που θα βλέπεις να συμβαίνουν γύρω σου, αν ποτέ φτάσεις στο σημείο να σκεφτείς ότι είναι παράλογα. Δε θα σε ενοχλεί, επειδή θα ξέρεις ότι έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ! Και πως δεν μπορείς εσύ να τα αλλάξεις.

Θα μπορείς φυσικά να έχεις πολλές "δικές σου" ιδέες. Αυτός είναι ο πλανήτης της ελεύθερης βούλησης και της ελευθερίας λόγου. Θα το δεις, όταν θα γράφεις ό,τι θέλεις στο διαδίκτυο και πολλοί μάλιστα θα σου κάνουν like. Αρκεί να μην ξεφεύγεις από τα επιτρεπτά όρια. Αν το κάνεις, θα σε περιγελούν και θα σε αποφεύγουν. Θα διαπιστώσεις και μόνος σου ότι ο μιμητισμός είναι ο καλύτερος τρόπος να γίνεσαι αποδεκτός και να πετυχαίνεις στη ζωή. Κάνε ό,τι και οι άλλοι και θα είσαι μια χαρά.

Μην τρομάζεις με όλα αυτά τα παράξενα που σου λέμε τώρα, θα δεις ότι θα σου φανούν εντελώς φυσιολογικά όταν θα έρθει η ώρα να τα ζήσεις. Και ούτε που θα αναρωτηθείς ποτέ αν ήταν σωστά. Ούτως ή άλλως, τι θα μπορούσες να κάνεις; Έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ! Κλείσε τώρα τα ματάκια σου και κοιμήσου μωράκι μου... 

Σου ευχόμαστε μια ευχάριστη διαμονή!

2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό Όλγα ! Αυτό ακριβώς συμβαίνει και το περίεργο είναι ότι συνεχίζουμε ακόμα να υπνωτίζουμε τα παιδιά μας,μήπως χάσουμε τη μοναδική αυτή εξουσία που έχουμε,απαιτώντας και ίσως με ένα δικτατορικό τρόπο ,να είναι εντάξει,ως προς αυτό που ορίζουμε εμείς σωστό για λογαριασμό τους.Έτσι στερούμε τη δυνατότα να έιναι δημιουργικά,να παράγουν το νέο ,το διαφορετικό.Κανείς σημαντικός δημιουργός,δεν κινήθηκε μόνο σ αυτό που του όρισαν ως σωστό,Δεν χρειάζεται να περιφρονούμε τη γνώση αλλά να επιτρέπουμε να δοκιμάζετε σε νέες συνθήκες .
    Παγιδεύουμε ενοχικά τα ίδια μας τα παιδιά,θεωρώντας τους εαυτούς μας, ευεργέτες τους,στερώντας τους έτσι την πνευματική ενηλικίωσή τους.

    ΜΑΙΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαίρη μου, οι γονείς πάντα προσπαθούν για το καλό των παιδιών τους. Το πρόβλημα είναι ότι σπάνια αμφισβητούν αυτό το "καλό" που έχουν διδαχτεί, με στόχο μια εποικοδομητική αναθεώρησή του. Στα αγγλικά υπάρχει μια έκφραση "The blind has been leading the blind" (οι τυφλοί οδηγούν τους τυφλούς) που νομίζω ότι χαρακτηρίζει πολύ καλά τις ανθρώπινες κοινωνίες. Είμαι αισιόδοξη, όμως, επειδή με την ευκολία πρόσβασης στην πληροφορία, έχουμε μπει σε μια εποχή μεγαλύτερης ελευθερίας σκέψης. Το διαδίκτυο άλλαξε τον κόσμο και συνεχίζει να τον αλλάζει. Δε νομίζω να ειπωθεί αυτό στη σχετική ενημέρωση στο σχολείο των παιδιών μου τον άλλο μήνα :) Απ' ό,τι είδα στο πρόγραμμα, μάλλον θα τα τρομοκρατήσουν ότι μπορεί να τα ωθήσουν σε αυτοκτονία ή να τα βρουν και να τα σκοτώσουν αν δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία...
      Αλλά έχουμε το διαδίκτυο. Ο καθένας μας μπορεί να λέει τις σκέψεις του και να ακούγεται και ας μην είναι αναγνωρισμένη αυθεντία. Μπορούμε να επικοινωνούμε, να αλληλεπιδρούμε. Η σκέψη θα απαγκιστρωθεί και θα απογειωθεί σ' αυτή τη νέα εποχή που έχει ανατείλει. Όσο και να ψεκάσουν τον ουρανό, δε θα εμποδίσουν τον ήλιο να ρίξει το φως του στα σαθρά θεμέλια των αραχνιασμένων ιδεών που μας κρατούσαν αγκιστρωμένους τόσα χρόνια.

      Διαγραφή

Δημοφιλείς αναρτήσεις